A Horváth és Társai DLA Piper nemzetközi ügyvédi iroda adó- és energiajogi specialistákkal erősítette tovább csapatát. Az irodához újonnan csatlakozó munkatársaknak komoly szakmai előrelépést biztosít a DLA Piper kiterjedt hazai és nemzetközi vállalati ügyfélköre.

Torma Levente (32 éves) a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Irodához történő csatlakozása előtt a budapesti Allen & Overy Iroda adójogi csoportját vezette, előtte pedig a Freshfields Bruckhaus Deringer ügyvédi iroda adójogásza volt. Széles körű tapasztalatokra tett szert a hazai és nemzetközi adózás, adótervezés területén, különösen az adózási alapú vállalati átszervezések, akvizíciók, adójogi jogviták, az Európai Unió adójoga, nemzetközi adóoptimalizálási struktúrák felállítása, egyes pénzügyi eszközök adójogi aspektusai, adókedvezmények igénybevétele, munkavállalói juttatási programok, az áfa és a transzferárak területén. Torma Levente feladata, hogy a DLA Piper gyorsan bővülő adójogi csoportját tovább fejlessze.

Bóné László (32 éves) ez év februárjáig a CMS Cameron McKenna ügyvédi iroda társasági jogászaként, ezt megelőzően pedig a PricewaterhouseCoopers adótanácsadójaként dolgozott. Gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a társasági jog szinte minden területén, különösen a határokon átnyúló M&A ügyekben. Rendszeresen nyújt társasági jogi tanácsot az ipari, kereskedelmi és pénzügyi szektorban tevékenykedő hazai és külföldi ügyfelek részére. Bóné László a már jelenleg is meghatározó társasági jogi csoportot fogja tovább erősíteni.

Simon Gábor (30 éves) ez idáig a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. senior jogtanácsosaként tevékenykedett, ezt megelőzően a Magyar Villamos Művek Zrt-nél dolgozott jogtanácsosként. Korábbi munkahelyein jelentős tapasztalatokat szerzett az energiaipar szabályozási kérdéseiben mind a villamos-energia, mind a földgáz piacának jogi szabályozása, és kereskedelmi gyakorlata tekintetében. Széles körű ismeretekkel rendelkezik továbbá az átviteli rendszerirányító és kereskedő társaságok engedélyezése, valamint a konvencionális és megújuló energiaforrásokat használó erőművek létesítése területén. Simon Gábor tevékenységének fókuszában az iroda energiajogi praxisának bővítése áll.

Kántor Balázs (29 éves) a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Irodához történő csatlakozása előtt a budapesti Allen & Overy Iroda adójogi csoportjánál dolgozott ügyvédjelöltként. A vállalati egyesülések és felvásárlások, nemzetközi lízing-ügyletek adójogi aspektusai, valamint adójogi jogviták és transzferárak területén szerzett tapasztalatokat.