A szoftver- és informatikai ipar képviselőit tömörítő Software & Information Industry Association (SIIA) tizenhét keresetet nyújtott be április elején szoftverkalózok ellen. Ezek közül három esetben szoftverek grafikai elemeinek jogtalan használata miatt indult eljárás – olvasható a szervezet sajtóközleményében.

Tovább folytatja online kalózkodás elleni harcát a SIIA. Ez év áprilisában tizenhét bírósági keresetet nyújtott be szoftverkalózok ellen. Tizennégy esetben olyan magánszemélyek és vállalkozások ellen indult eljárás, akik Adobe szoftvereket másoltak, majd a kalózpéldányokat az eBay-en és az Amazonon keresztül értékesítették. Három esetben olyan magánszemély és vállalkozás ellen kezdeményezett jogi eljárást a szervezet, akik számítógépes alkalmazások grafikai elemeit, ún. clip art-ok másoltak és használtak fel jogtalanul.

A szervezet közleménye szerint a három grafikai ügyben indított eljárás új fejezetet nyit a szervezet kalózkodás elleni küzdelmében, mivel korábban ilyen esetben még nem fordult a bírósághoz a SIIA. “A SIIA mindent megtesz, hogy a szoftveripar és a számítógépes grafikai ipar érdekeit megfelelően képviselje ebben a nehéz gazdasági helyzetben is, hiszen ha a vállalkozások nem kapják meg termékeikért a megfelelő ellenértékét, az a gazdaság összes szereplője, a cégek, az ipar, az állam és a fogyasztók számára is veszteséget jelent” – kommentálta a hírt Keith Kupferschmid, a SIIA szellemi tulajdonjogok védelemért felelős alelnöke.