Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának munkatársai – Szabó Máté ombudsman döntésének megfelelően – július 2-a óta több közterületi rendezvényen, a helyszíneken is vizsgálták a gyülekezési jog érvényesülésének körülményeit – közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala szombaton.

A hivatal közleménye szerint a munkatársak megállapításairól a biztos a rendelkezésre álló, a bekért, illetve a más úton beérkezett információk, valamint a helyszíni tapasztalatok elemzése után ad tájékoztatást.

Az állampolgárok az esetleges észrevételeiket, panaszaikat a hivatal e-mail címén, panasz@obh.hu, illetve az Országgyűlési Biztosok Hivatalának címzett levélben, vagy személyesen a hivatal panaszirodáján nyújthatják be – közölték.

Az ombudsmani hivatal munkatársai szombaton kint voltak az Erzsébet téren is, ahol a Magyar Gárda tagjai és szimpatizánsai demonstráltak a bírósági ítélettel feloszlatott szervezet mellett. A hivatal egyik munkatársa elmondta: vizsgálatot folytatnak, minden dokumentumot bekérnek a rendőrségtől, s majd azok alapján alakítják ki álláspontjukat.