100 óra közérdekű munka elvégzésére ítélte a brit bíróság azt a férfit, aki hamis Manchester United címerrel ellátott kitűzőket kísérelt meg eladni a futballcsapat meccseire érkező szurkolóknak – olvasható a Messenger Newspapers honlapján.

Joseph Lawsont védjegyjogok megsértése miatt már 2008 januárjában hivatalos figyelmeztetésben részesítették a hatóságok. Ezt figyelmen kívül hagyva azonban továbbra is folytatta tevékenységét. Tavaly szeptemberben a Manchester United és a Bolton mérkőzése előtt 59 darab hamis kitűzőt foglaltak le tőle a rendőrök. 2009 márciusában pedig a Manchester United és az Internazionale összecsapása előtt kapták rajta hamisítványok értékesítésén. Akkor 79 darab hamis kitűzőt találtak nála.

A többrendbeli jogsértés miatt a manchesteri Trafford Magistrates’ Court bírósága 100 óra közérdekű munka elvégzésére, illetve 250 font bírság megfizetésére kötelezte a férfit. A rá kiszabott közmunkát Lawsonnak 12 hónap alatt kell teljesítenie.

A 2008/2009-es futballszezont megelőzően megállapodás született a manchesteri hatóságok és a Manchester United csapatának vezetése között, miszerint a felek minden eszközt megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák az Old Trafford Stadion – a csapat hazai pályája – körül a hamisítványok értékesítését. Álláspontjuk szerint az ilyen jogsértések amellett, hogy megkárosítják a csapatot, rossz fényt vetnek a városra is, hiszen az illegális kereskedők termékeikkel átverik azt a nagyszámú látogatót, akiket a Manchester United játéka vonz a körzetbe.