Egyre elterjedtebb a bélyeghamisítás az Egyesült Államokban. A hamisítók internetes aukciós oldalakon kínálják a valódira kísértetiesen hasonlító termékeket. Legutóbb egy Icarus Dakota Ferris nevű férfi bukott le, aki eddig 28 ezer dollárt keresett az illegális üzleten.

Egy 31 éves titokzatos férfit tartóztattak le a Buffalo melletti Orchard Parkban. A gyanú szerint a nevét nem régen megváltoztató, rendszeres költözéseivel a rendőrség szeme elől gyakran eltűnő férfi 28 ezer dollárt, körülbelül 5 millió forintot keresett hamis bélyegek árusításával.

Az Amerikai Postai Nyomozó Hivatal által őrizetbe vett Icarus Dakota Ferris az eredeti bélyegekhez kísértetiesen hasonlító bélyeget 30-35 százalékkal olcsóbban árulta az interneten, mint a posta.

Ferris a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát, és bevallotta, hogy 10 éve nincs állása. A férfi legutoljára egy texasi vidámparkban dolgozott.

Szövetségi ügynökök rendszeresen ellenőrzik az internetes aukciós oldalakat és egyéb fórumokat. Amennyiben a névértékénél olcsóbban kínálják fel a bélyegeket, felmerül a hamisítás gyanúja és akcióba lépnek.