A Magyar Köztársaság elnöke az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét adományozta dr. Szikora Jánosnak, az APEH elnökének.

Az adóhatóság elnöke a köztársasági elnöki kitüntetést az adóigazgatás terén végzett több évtizedes munkássága, az APEH fejlesztésében, szervezeti korszerűsítésében, nemzetközi tekintélyének erősítésében nyújtott kiemelkedő tevékenységének elismeréseként vehette át.

Nóvéné dr. Mátrai Ágnes, az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának főosztályvezetője az adóügyi területen több mint három évtizeden keresztül végzett kimagasló szakmai tevékenysége és vezetői munkája elismeréséül Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapott.

Pejkó Sándor, az APEHKözép-dunántúli Regionális Igazgatóságának főosztályvezetője az adóeljárási és adóalany-nyilvántartási szakterületen hosszú ideje végzett kiemelkedő szakmai és vezetői munkájáért Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet vehetett át.

Pekár Éva, az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának főosztályvezetője, a humánpolitikai szakterületen hosszú ideje végzett kiemelkedő szakmai és vezetői munkájáért Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapott.

Varga Zoltánné, az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának osztályvezetője, fizetési kedvezmények, illetve a felszámolás szakterületén hosszú ideje végzett kiemelkedő szakmai és vezetői munkájáért Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet vehetett át.

Az állami kitüntetéseket Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára adta át kedden, Budapesten, az APEH Központi Hivatalában tartott ünnepségen.