Október 1-től több könnyítés is életbe lép az autósok számára, nem kell például izzókészletet tartaniuk a kocsiban – közölte a kormányszóvivő vasárnap.

A közlekedési miniszter október 1-jén hatályba lépő rendelete szerint az autósoknak nem kell izzókészletet tartaniuk a kocsiban – mondta el Szollár Domokos.

Hozzátette: ez természetesen nem jelenti azt, hogy kivilágítatlanul közlekedhetnek az autók. Minden üzembentartó saját felelőssége, hogy a KRESZ szabályai szerint működjenek az autó lámpái, és ezt a rendőrség fokozottan fogja ellenőrizni.

Úgy fogalmazott: az, hogy ennek miként tesz eleget az autós, mindaddig a saját ügye, amíg szabályosan közlekedik. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az autósok ne legyenek kitéve felesleges hatósági zaklatásnak, ugyanakkor a közlekedésbiztonság szempontjai se sérüljenek – vélekedett a kormányszóvivő.

Szollár Domokos kitért arra, hogy ugyancsak október 1-jén lép hatályba egy másik miniszteri rendelet, amely megszünteti az egészségügyi dobozok érvényességi idejét. Vagyis, ha a dobozból valamelyik termék szavatossági ideje lejár, elég lesz csak azt az egy terméket kicserélni, és nem kell az egész dobozból újat vásárolni – közölte.