Megbilincselt két gyereket, majd Makótól 13 kilométerre kirakta őket a kocsijából a vád szerint az a határrendész, akinek az ügyében jogellenes fogva tartás miatt csütörtökön kezdődött per a Csongrád Megyei Bíróságon.

A vádirat szerint 2008. szeptember 29-én a két fiú Makó egyik játszóterén elvette a főtörzsőrmesteri rangban szolgáló határrendész fiának a sapkáját. A férfi gyerekével megkereste a gyermekkorú és a fiatalkorú fiút, majd szolgálati igazolványát felmutatva a kocsijába ültette őket. Az autóban megbilincselte a két fiút, egyiküket arcon is ütötte, majd gépkocsijával elindult a városból kifelé. Végül Makótól 13 kilométerre kirakta a fiúkat az autóból és magukra hagyta őket.

A tárgyaláson a bíró kérdésére válaszolva a – megromlott egészségi állapota miatt időközben leszerelt – vádlott kijelentette: nem érzi magát bűnösnek. Írásban benyújtott vallomása szerint a fiúk önként szálltak be a gépkocsijába, nem bántalmazta őket és bilincselésre sem került sor. Állítása szerint a fiúkat saját kérésükre hagyta magukra a városon kívül.

A tárgyalás a sértettek és tanúk meghallgatásával folytatódik.