Szerdán kezdi tárgyalni a parlament a reklámtörvény módosításáról szóló kereszténydemokrata törvényjavaslatot, amely a tiltott tevékenységek közé beemelné az adóelkerülés és az offshore cégek hirdetését.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő, a javaslat jegyzője elmondta, hogy az indítványukkal azt szeretnék elérni, hogy tilos legyen az adóelkerülés és az offshore cégek alapításának bármifajta reklámozása. Ezért e két tétellel egészülnének ki a reklámtörvényben szereplő tiltások.

Kifejtette: számos gazdasági újságban lehet ilyen hirdetéssel találkozni, és az internetet is ellepik az olyan honlapok, amelyek vagy Szlovákiában vagy adóparadicsomokban való adóelkerülésre, offshore cégek alapítására buzdítanak.

Amikor Magyarországnak minden adóforint bevételre szüksége van, hiszen a kiadásait nem tudja a bevételeiből fedezni, akkor fontos, hogy az állam minden nyereséget, minden adóforintot itthon tartson – hangsúlyozta a KDNP-s képviselő.

Rétvári Bence azt mondta: az eddigi visszajelzések alapján módosító indítványokkal ugyan, de van remény arra, hogy a javaslatot elfogadja a parlament.