Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás néven, független hazai ügyvédi irodaként folytatja tevékenységét a jövőben Dr. Szécsényi László és további nyolc, nemzetközi ügyvédi irodákban tapasztalatot szerzett jogász. A Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás a gazdasági jog valamennyi területén kínál jogi szolgáltatásokat a hazai piacon tevékenykedő kis-, közép- és nagyvállalatok számára.

A Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás széles körű tapasztalataiból adódóan a fő hangsúly az ingatlanjog – ezen belül is főként az akvizíciók, valamint az ingatlan-fejlesztési és ingatlan-finanszírozási projektek –, a társasági jog, és a munkajog területére helyeződik, de kiemelkedő az iroda polgári, közigazgatási, illetve munkaügyi peres és vitarendezési gyakorlata is.

„A gazdasági válság a multinacionális és a hazai közép- és nagyvállalati ügyfelek igényeit is jelentősen átformálta: ezek nagy része természetesen elvárja, hogy jogi tanácsadója a nemzetközi standardoknak megfelelő kapacitásokkal és know-how-val, az uniós és a hazai jogszabályok párhuzamos ismeretével nyújtson jogi megoldásokat számára, ugyanakkor mindezt elérhető áron.” – magyarázza a változást Szécsényi László. Hozzáteszi: „Az elmúlt tíz év során osztrák partnereinkkel együttműködve nagy tapasztalatokra tettünk szert a legjobb nemzetközi gyakorlat alkalmazásában. Jól ismerjük a vállalatok működését, illetve az üzleti közösségek speciális igényeit, s a jelenleg zajló gazdasági folyamatokat figyelemmel követve alakítottuk ki önálló üzleti stratégiánkat. Célunk, hogy színvonalas szolgáltatást nyújtva a jövőben is megőrizzük élvonalbeli szerepünket az ingatlan- és vállalati jogi piacon.”

Szécsényi László (41 éves) a Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás egyik partnere, az iroda ingatlanjogi munkacsoportjának vezetője. Szakterületei közé tartozik az ingatlan és építési jog – széles körű tapasztalatokkal rendelkezik az építési szerződések és a szabályozási kérdések területén –, továbbá a szerződések joga. Számos hazai és nemzetközi ingatlan-eladási, ingatlan-akvizíciós, valamint projekt-fejlesztési ügyletben vett részt jogi tanácsadóként. Szécsényi László diplomája megszerzését követően, 1992 és 1999 között oktatóként és kutatóként a Pécsi Egyetemen dolgozott, majd két éven keresztül a Bécsi Egyetem Összehasonlító Jogi Intézetének munkatársaként folytatta pályafutását. Szécsényi László tíz éven keresztül sikeresen tevékenykedett a telített hazai piacon osztrák ügyvédi irodák magyarországi partnereként: 2001-től a Cerha Hempel Spiegelfeld Hlawati, majd a 2008-tól idén februárig a Schönherr magyarországi irodáinak vezető partnere volt.

A Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás (www.szecsenyi.com) további partnerei, Dr. Balogh Margit, Dr. Kellner Dániel és Dr. Horváth Linda ügyvédek, évek óta sikeresen dolgoznak együtt Szécsényi Lászlóval.