A felnőttképzők kezdeményezésére, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium határozata alapján, május közepén megvalósulhatott a hatékony működésükhöz elengedhetetlen programakkreditációs rendelet módosítása – számol be az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesületének (AFIOE) májusi hírlevele.

A módosítással hatályát vesztette a felnőttképzést folytató intézmények és a felnőttképzési programok akkreditációinak szabályairól szóló kormányrendelet legnagyobb visszhangot kiváltó passzusa.

Az AFIOE májusi hírlevelének Pályázatok rovatában tájékozódhatunk egy korábbi kormánydöntésről, amely 500 millió forintot átcsoportosít a helyi önkormányzatok fejezetéből a Munkaerőpiaci Alapba, de információkat kaphatunk még a GOP-2009-2.1.3 jelű pályázat forráskeret-emeléséről is, illetve a tudományos képzések támogatását érintő TÁMOP 4.2.2/B kiírásról is.

A hírlevél Cikkek rovatában olvashatunk az oktatást és képzést ösztönző adókedvezmények kihasználatlanságáról, emellett a távoktatás népszerűtlenségéről, és a diplomás fiatalok szakmaválasztásáról is. A Workania kutatásában a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalával is foglalkozott, amelynek eredményeképpen kiderült, hogy az elmúlt évben a 45 év felettiek körében nőtt leginkább az álláskeresők száma.

A Rendezvények rovatban az AFIOE májusi hírlevele kiemelten ajánlja a 2010 szeptemberében megrendezett Felnőttképzési és Szakképzési Kiállítást, amely széleskörű tanfolyamkínálattal és állásbörzével kiegészítve várja az érdeklődőket.

További felnőttképzési híreket, aktualitásokat és a felnőttképzési intézmények számára érdekes információkat a www.fkp.hu oldalon olvashatunk.

 

Az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesületének májusi hírlevelét az alábbi linken érhető el:

http://www.fkp.hu/files/37_150709.html