A szekszárdi kistérség összes településére kiterjeszti az idén a szekszárdi rendőrkapitányság a nyaralókártya-programot, amellyel az otthonuktól távol lévők lakóházait védik a betörésektől.

A programot négy éve indította a rendőrség Tolna megyében, eleinte csak Szekszárdon, majd Bátaszéken és Tolnán; 2010-től pedig a kistérség 22 településéről juttathatnak el az állampolgárok úgynevezett nyaralókártyát a rendőrséghez – közölte Buda Bernadett, a kapitányság sajtóreferense.

A kártya tartalmazza a lakástulajdonos címét, azt, hogy hol és meddig nyaral, valamint ottani elérhetőségét és egy olyan személy nevét is, akit egy betörés esetén értesíteni kell.

A járőrök a nyaralás ideje alatt rendszeresen ellenőrzik a lakást, figyelik, hogy van-e betörésre utaló jel, és látogatókártyát töltenek ki. Ezen rögzítik az ellenőrzés idejét, aláírják, majd elhelyezik a postaládában.
A kapitányságtól tavaly hetvenen kérték házuk fokozott figyelését – mondta Buda Bernadett.

Hozzátette: míg 2006. május és október között 37 lakásbetörés történt a térségben, tavaly ugyanebben az időszakban 21, de 2009-ben egyetlen olyan házba sem törtek be, amelynek tulajdonosa leadta a rendőrségen a nyaralókártyát.