A versenyjog aktuális kérdései jegyében rendezték meg idén az Európai Joghallgatók Egyesületének (ELSA) Nyári Jogi Egyetemet Szentendrén, július végén. A résztvevők az elméleti előadások mellett betekinthettek a magyar versenyjogi gyakorlatba is, a bemutatott esettanulmányok többsége ugyanis a hazai példákra épült. A jog esetében kiemelten fontos, hogy gyakorlati oldalról is mihamarabb megismerjék a hallgatók a szakmát.

A résztvevők neves haza és nemzetközi szakemberek előadásain vitathatták meg a jog aktuális kérdéseit az egy hetes „tábor” során, kiemelt figyelmet fordítva a versenyjog főbb ismeretire. A szakmai program előadói között szerepeltek többek között a Gazdasági és Verseny Hivatal munkatársai, az ENWC nemzetközi jogi iroda szakemberei, valamint az S.B.G.&K., a Szecskay, az Oppenheim, a Baker and McKenzie és a Salans ügyvédi irodák jogászai. Az európai uniós versenyjogi ismeretek elmélyítése mellett kulturális programokra és pihenésre is lehetőség nyílt.

A ELSA joghallgatók és fiatal jogászok nem politikai, non-profit szervezete, amely ma 36 országban van jelen, több mint 250 egyetem mintegy 30.000 hallgatóját képviselve. Az Egyesület Budapesten 2001 óta működik.

Az eseményen 40 joghallgató vett részt Európából, de itt gyakornokoskodó amerikai és kanadai egyetemistákat is vendégül láttak a szervezők.