Ma kezdődik a 2000-ben elkövetett vokányi gyilkosság miatt jogerős szabadságvesztését töltő volt rendőrtiszt, Rozsi Attila egykori élettársának pere.

A nőnek azért kell bíróság elé állnia, mert az ügyészség szerint az asszony segített a nyomozónak férje megölésében.

Rozsi Attilát, a pécsi rendőrkapitányság volt kiemelt főnyomozóját 2007-ben jogerősen 18 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla. A rendőr őrnagy 2000. február 6-án Vokányban több lövéssel megölte élettársának férjét, hogy “megoldja” azt az anyagi problémát, amelyet a nő válásának elhúzódása okozott.

Az ügy azonban nem zárult le Rozsi Attila elítélésével. A Pécsi Városi Bíróság tavaly nyáron a nyomozás folytatását rendelte el, mert az elítélt egy beadványban terhelő vallomást tett párjára, aki így újra gyanúsított lett. Az MTI forrásai szerint ezt a lépést a kapcsolatukban bekövetkezett változás okozhatta.
A nyomozás után az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a nő ellen. Az MTI úgy értesült, hogy a vádiratban az áll: Rozsi Attila és élettársa együtt tervelték ki és követték el a bűncselekményt. Együtt mentek el az áldozat vokányi házához, ott a nő azzal kért bebocsátást, hogy elutazik, és szeretné megbeszélni vele gyermekeik felügyeletét.

Amikor beléptek a házba, és meggyőződtek arról, hogy rajtuk és a nő férjén kívül más nincs ott, Rozsi Attila fegyvert rántott, és négyszer meglőtte a férfit. A sebesült megpróbált elmenekülni, ekkor az asszony segített lefogni, hogy élettársa még kétszer bele tudjon lőni. 

Az asszony tagadja, hogy részt vett volna a bűncselekményben.