Stratégiai partnerségi megállapodást kötött kedden Budapesten a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és tizenhat, a szellemi tulajdon védelmével foglalkozó szervezet.

Az aláírást követően Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: bízik abban, hogy ez a háromoldalú megállapodás nemcsak szerkezetében és szereplői számában, hanem az ezt követő tettekben is új fejezetet nyit, amely a szervezetek számára nagyobb jogbiztonságot, érzékenyebb jogi szabályozást, a kormány számára pedig kiszámítható, stabil partnerséget jelent.

A megállapodás célja a szellemi tulajdon-védelem olyan magas szintű, egyben kiegyensúlyozott érdekviszonyokat megteremtő szabályozásának előmozdítása, amely a hazai alkotókat és vállalkozókat, illetve a hazai innovációs szereplőket új, a társadalom számára is értékes szellemi alkotások létrehozatalára sarkallhatja. A megállapodás lehetővé teszi továbbá a szellemi tulajdon, mint versenyeszköz hatékony alkalmazását, emellett hozzájárul a kreatív iparágak fellendüléséhez.