Borbély Gábor (33) személyében május 1-jével új partnere van a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda Finance & Projects jogi tanácsadási üzletágának.

A nemzetközi jogi tanácsadó cég új partnere a pénzügyi és bankjogi tanácsadás elismert szereplője. Szakmai tapasztalatait a CMS Cameron McKennánál, majd az Allen&Overynél szerezte, ahol hosszabb időn át dolgozott Londonban.

Szakmai tevékenysége kiterjed a magyarországi piachoz kötődő, valamint a határon átnyúló nemzetközi finanszírozási ügyleteket. Hitelezői és hitelfelvevői oldalon egyaránt jelentős ügyletekben vett részt és komoly tapasztalatokkal bír kétoldalú, valamint szindikált hitelkonstrukciók jogi strukturálása terén. Kiemelkedőek az ingatlan-, energia- és infrastruktúra-szektorokban szerzett tapasztalatai. Részt vett jelentős akvizíciós és PPP-ügyletek jogi megvalósításában is.

Ügyfelei között nemzetközi hitelintézetek és jelentős befektetők egyaránt megtalálhatók. Gábor számos vezető magyar kereskedelmi bankkal dolgozott együtt. A Chambers Global 2011 mérvadó nemzetközi jogi szakkiadvány Borbély Gábort olyan fiatal partnerként említi, aki ígéretes szakmai pályafutás előtt áll. 

„A banki finanszírozási ügyletek számának növekedésével tovább erősödik a magas színvonalú jogi tanácsadói munka iránti igény. Gábor átfogó szakmai tapasztalatával tovább erősíti irodánkat, a komplex jogi ügyletek hazai szakértőjeként” – mondta Györfi-Tóth Péter, a DLA Piper budapesti és közép-európai Finance & Projects üzletágának vezető partnere.

„Célunk, hogy a DLA Piper minden fontos üzletágban piacvezető jogi szolgáltató legyen. Gábor partneri kinevezése ezt a célt támogatja” – nyilatkozta Posztl András, a DLA Piper budapesti irodájának irodavezető partnere.

Háttérinformáció:

A Horváth és Társai DLA Piper az ország egyik vezető, gazdasági joggal foglalkozó ügyvédi irodája, amely hazai és külföldi vállalati ügyfeleknek, pénzintézeteknek és közigazgatási szervezeteknek nyújt integrált jogi szolgáltatásokat, nagymértékben támaszkodva munkatársai nemzetközi tapasztalataira, illetve helyi szakértelmére.

A több mint 100 ország jogi szolgáltatásait összegző Legal 500 a Horváth és Társai DLA Piper irodát négy szakterületen is – tőkepiacok, vállalategyesülések és -felvásárlások, projektfinanszírozás, illetve technológia, média és telekommunikáció – első kategóriájú magyarországi jogi szolgáltatóvá minősítette 2010-ben. Emellett az ügyvédi iroda médiajoggal, a kereskedelmi ügyletekkel, az ingatlanokkal, valamint az adójoggal foglalkozó szakcsoportjai is komoly erőt képviselnek a hazai jogi szolgáltatók piacán.

A DLA Piper az egyik legdinamikusabban fejlődő nemzetközi jogi szolgáltató, amely jelenleg már 4200 ügyvéddel áll ügyfelei rendelkezésére a világ 30 országában található 76 irodáján keresztül. Méretét jól mutatja, hogy a Legal Business Global 100 árbevételi listáján 2010-ben a harmadik helyen szerepel. A Chicagóból és Londonból közösen irányított cég tavaly a mergermarket, Thomson Reuters és Bloomberg hírügynökségek szerint a világ egyik vezető M&A jogi tanácsadója a vállalatfelvásárlási ügyletek száma alapján. A Dow Jones hírügynökség globális, az adott jogi irodák részvételével lezajlott magán- és kockázatitőke-ügyletek száma alapján összeállított listáján pedig a DLA Piper az első helyen áll 976 tranzakcióval.