Májustól Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség korábbi főtitkára tölti be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) fogyasztóvédelmi ügyvezető igazgatói posztját.

Juhász Istvánné korábban már volt a felügyelet ügyvezető igazgatója, akkor a biztosítási és pénztári területet irányította – mondta el Binder István, a PSZÁF szóvivője.

Május 1-jével távozott Siklósi Máté fogyasztóvédelmi vezető a PSZÁF-tól, sajtóhírek szerint Siklósi úgy nyilatkozott: korrekt módon váltak el egymástól, megítélése szerint az egy éve maga elé kitűzött feladatokat jórészt sikerült teljesíteni. Binder István, a PSZÁF szóvivője elmondta: Nagyra értékelik a korábbi igazgató munkáját.

Siklósi Máté megbízása az alapozó munkák elvégzésére, az eddigi struktúra átalakítására szólt, amit nagyon jól végrehajtott. Létrejött a vidéki fogyasztóvédelmi hálózat, megjelent a felügyelet fogyasztóvédelmi ajánlása, elkészült a hitel- és lízingválasztó program, kialakult az új belső fogyasztóvédelmi struktúra és az év közepén megjelenő betét- és megtakarítás-választó program minden lényeges eleme, s hatékonyabbá vált a fogyasztóvédelmi ügyek kezelése. Most azonban új szakasz kezdődik a fogyasztóvédelemben, s ehhez új vezetőt keresett a felügyelet – mondta a szóvivő.