Tárgysorozatba vette és általános vitára alkalmasnak találta az Országgyűlés fenntartható fejlődési bizottsága hétfőn a környezetvédelmi termékdíjról szóló javaslatot. Az előadóművészeti törvény módosítását célzó indítvány szintén tárgysorozatba vételre és általános vitára alkalmas az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága döntése alapján.

Az előadóművészeti törvény módosítása:

Tárgysorozatba vételre és általános vitára alkalmasnak találta az előadóművészeti törvény módosítását célzó indítványt az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága hétfői ülésén.

A bizottság 11 igen szavazattal – 4 tartózkodás mellett – támogatta az előadóművészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló törvény módosítását szolgáló javaslatot.

A módosítást, amelynek fő eleme, hogy a korábbi hat helyett három nyilvántartási kategóriát nevez meg, L. Simon László, a bizottság fideszes elnöke, Német Zoltán, a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője és Puskás Imre, a Tolna megyei közgyűlés fideszes elnöke önálló képviselői indítvány formájában terjesztette be.

A környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényjavaslat:

Tárgysorozatba vette és általános vitára alkalmasnak találta az Országgyűlés fenntartható fejlődési bizottsága hétfőn a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényjavaslatot.

Sebestyén László (Fidesz) előterjesztő az ülésen hangsúlyozta: a javaslat célja az iparág tevékenységének teljes megújítása, a többször felhasználható termékek szélesebb körű elterjedésének előmozdítása, valamint a hulladékhasznosítás mértékének jelentős megnövelése, összhangban az Európai Unió elvárásaival.