A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Taxi4 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. viteldíjairól szóló reklámjaiban valótlan állítást közölt, valamint elhallgatta a kedvezményes tarifa igénybevételének feltételét, így a fogyasztók nem kaptak reális képet a vállalkozás által kínált szolgáltatásról.

A Taxi4 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Pesti Est című lap 2010. szeptemberi számában arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a 2010. szeptember 16-tól induló akció keretében telefonos rendelés esetében 144 Ft/km viteldíjért lehet utazni. A reklámban szereplő viteldíj azonban nem került bevezetésre, így a hirdetés tartalma nem felelt meg a valóságnak.

Továbbá 2009-ben és 2010-ben öt rádiócsatornán sugárzott reklámjaiban, valamint az általa, illetve az alvállalkozói által üzemeltetett taxikon elhelyezett reklámmatricákon olyan módon népszerűsítette 184 Ft/km mértékű viteldíját, hogy abból nem derült ki a fogyasztó számára, hogy a kedvezményes viteldíj csak telefonos rendelésre vonatkozik, így utcai beszállás esetén magasabb viteldíjjal kell számolnia az utasnak.

A Gazdasági Versenyhivatal ezért 500. 000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-121/2010.