“Meghallgatta és meghallotta” a Fidesz a büntetőeljárási törvény tervezett módosításával kapcsolatos szakmai véleményeket, és több ponton változtat az eredeti javaslaton – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András, megerősítve, hogy módosítanak a kiemelt jelentőségű ügyek őrizetbe vételi és gyanúsítotti kihallgatási szabályain.

Az eredeti tervek szerint a fogvatartott az őrizet első 48 órájában nem találkozhatott volna védőjével, ezt azonban úgy módosítanák, hogy az őrizet első 24 órájában a terhelt és a védő érintkezése a konkrét ügy egyedi körülményei alapján az ügyész rendeletére megtiltható lenne.

Azzal kapcsolatban, hogy Rubovszky György (KDNP) teljesen elhagyná a törvénymódosítási javaslatból a védő nélküli fogva tartási időt, Cser-Palkovics András úgy reagált: Rubovszky György még úgy nyújtotta be módosító indítványát, hogy nem ismerte az ő javaslatait. Az alkotmányügyi bizottság fideszes alelnöke szerint módosító indítványai találkoznak a Répássy Róbert igazságügyi államtitkár által megfogalmazott szakmai javaslatokkal is.