Folytatódtak a zavargások Londonban vasárnap éjjel, átterjedve Enfield, Walthamstow, Islington és Waltham Forest városrészekre is északon, és Brixtonra délen, ahol kétszáz fiatal tört be több üzletbe; a rendőrség száznál is több randalírozót vett őrizetbe.

Az előző éjjeli tottenhami összetűzések után a tiltakozók hétfőre virradóra ismét összecsaptak a rendőrökkel, rendőrautókat rongáltak meg és üzleteket fosztottak ki. Az összetűzésekben megsérült rendőrök száma 35-re emelkedett. Három rendőr akkor sérült meg, amikor elütötték őket, miközben megpróbáltak elfogni egy embert.
London központjában, az Oxford Circusnél is rongálások voltak.
A rendbontások szombat este kezdődtek, miután mintegy kétszázan gyűltek össze az észak-londoni Tottenham rendőrőrse előtt, tiltakozva egy 29 éves helyi férfi halála miatt, aki csütörtökön egy lövöldözés során vesztette életét. A tömeg egyre terebélyesedett, és a megmozdulás csakhamar rendbontássá és a rohamrendőrökkel való összecsapássá fajult. Akkor 29 ember, köztük 26 rendőr sérült meg, több mint 40 embert állítottak elő.
Kit Malthouse, London polgármester-helyettese, a Scotland Yard felügyeleti hatóságának, a Metropolitan Police Authority-nek a vezetője az elmúlt két éjszaka eseményeit “gusztustalannak és sokkolónak” nevezte, és kiemelte: a rendőrség jó munkát végzett.
“Sajnos nyilvánvalóan vannak olyanok ebben a városban, akik hajlanak az erőszakra, keresik a lehetőséget, hogy lophassanak, épületeket gyújthassanak fel (…) Lehet, hogy anarchisták vagy egy szervezett banda tagjai, vagy csak elvadult fiatalok, akik mindössze egy pár új sportcipőt akarnak”.
A politikus szerint nem szerencsés, hogy ilyesmi történik Londonban egy évvel az olimpiai játékok megrendezése előtt. Úgy vélte, a következő hónapokban fontos feladat lesz annak hangsúlyozása, hogy London még mindig az egyik legbiztonságosabb nagyváros a világon. “Az ilyen erőszak nagyon ritka” – jegyezte meg.
Theresa May belügyminiszter a helyi közösségeket arra kérte, hogy működjenek együtt a rendőrséggel.
A zavargások kezdeti tottenhami helyszínét jelenleg is kordonok veszik körül. A brixtoni metróállomást és több utat lezártak a zavargások miatt.