Fegyelmi eljárást rendelt el a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara H. Tamás ügyvéd ellen, akit emberölés előkészületével vádol a rendőrség – tájékoztatta a megyei kamara elnöke szerdán.

Szabó Gyula elmondta: kedden kapták meg a rendőrségtől a hivatalos értesítést, miszerint H. Tamást őrizetbe vették, ezért a kamara elrendelte ellene a fegyelmi eljárást. A fegyelmi eljárások a legsúlyosabb esetekben kizárással végződhetnek – tette hozzá.

Az elnök tájékoztatása szerint a H. Tamás elleni fegyelmi eljárást a bíróság jogerős ítéletéig felfüggesztik. H. Tamás ügyeit helyettes veszi át.

A rendőrség múlt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a 42 éves H. Tamás két társával elhatározta, hogy haszonszerzés céljából meggyilkolják a férfi egy korábbi szekszárdi üzleti partnerét, ezért kedden egy balatonfűzfői házba csalták. A gyilkossággal megbízott, 39 éves, balatonalmádi M. Bélát a nyomozók és a Terrorelhárítási Központ munkatársai összehangolt akció keretében, közvetlenül a tervezett gyilkosság végrehajtása előtt a házban fogták el, a felbujtó H. Tamást a háztól mintegy száz méterre, harmadik társukat, a 46 éves, balatonfüredi Sz. Attilát pedig egy másik városban.

A rendőröket állampolgári bejelentés vezette a gyanúsítottak nyomára; mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.