Hézagpótló, egyedülálló kiadványnak nevezte Polt Péter legfőbb ügyész Az ügyészek nagy kézikönyve című kiadványt a Legfőbb Ügyészség épületében tartott könyvbemutatón szerdán.

A modern magyar vádhatóság fennállásának 142. évfordulója alkalmából megjelent kötet átfogja a testület működésének, szervezetének, feladatainak teljes skáláját – mondta Polt Péter.

Hozzátette: az ügyészség minden dolgozója tájékozódhat a kötetből feladatairól és segítséget kap munkája elvégzéséhez, továbbá a kiadvány alkalmas tankönyvnek és ismeretterjesztő munkának is, hiszen eloszlathatja a szervezettel kapcsolatos tévhiteket.

Izgalmas mű született, nem száraz, álmosító – jegyezte meg a legfőbb ügyész, aki maga is egyik szerkesztője a Complex Kiadónál megjelent kötetnek.

Varga Zs. András, a legfőbb ügyész helyettese, a kiadvány másik szerkesztője azt emelte ki, hogy Az ügyészek nagy kézikönyve az elmúlt két évben megváltozott ügyészségi szabályozást is tartalmazza.

Vókó György professzor, a könyv lektora pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiadvány jól elhelyezi a magyar valóságot a nemzetközi összefüggésekben, továbbá rögzíti az alapelveket, így nem csak a mának szól.

Csízner Ildikó, a Complex Kiadó főszerkesztője elmondta, hogy Az ügyészek nagy kézikönyve egy sorozat része, melyben nagy jogterületekre, például a társasági, az adó vagy a munkajogra, illetve egy-egy szakmára, például a bírákra, az ügyvédekre vagy az ügyészekre vonatkozó joganyagot foglalják össze.