A Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatója nyerte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenykultúra Központja által meghirdetett tanulmányi versenyt – az eredmény a GVH honlapján jelent meg.

Az évente megrendezendő versenyre az idén 22 hallgató 18 dolgozattal pályázott. Közülük 14-en jogász-, míg 8-an közgazdászhallgatók.

Az első helyezett Illisz Ivett, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem joghallgatója lett, az “Alapjogok érvényesülése az Európai Bíróság és az Emberi Jogok Európai Bíróságának eljárásában” című pályamunkával.

Második helyezést ért el Dobos Denisz, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) joghallgatója, “Az összefonódások bejelentési kötelezettsége, azok magyar és európai feltételeinek összehasonlítása” című dolgozatával.

Harmadik helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közgazdász hallgatója, Priegl Máté Ervin végzett, “A kartellek feltárását segítő eszközök hazai és nemzetközi tapasztalatai” című művével.

Az első helyezett 400 ezer, a második helyezett 300 ezer, míg a harmadik helyezett 200 ezer forint díjazásban részesült.