A március végén született kormányrendelet szerint április 15-től az uniós és nemzeti támogatások eddigi közreműködő szervezeteinek helyébe a Miniszterelnökség, illetve a kijelölt tárcák lépnek.

A MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ – Zrt. által az Államreform Operatív Programban és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban ellátott közreműködő szervezeti feladatot a Miniszterelnökség veszi át.

A nem európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódóan végzett feladatot, a nem az európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium végzi a továbbiakban.

A KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. által ellátott feladatot a közlekedésért felelős miniszter által vezetett minisztérium, az NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. által ellátott feladatot az energiapolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által ellátott feladatot a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter által vezetett minisztérium – mint átvevő – látja el április 15-től.

Ha valamely támogatási konstrukció esetében közreműködő szervezet nem kerül kijelölésre, akkor annak feladatait az irányító hatóság látja el – mondja ki a kormányrendelet.