2014. július 3-4-én „The national interest in EU law and governance” címmel nemzetközi konferenciát tart az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Lendület-HPOPs kutatócsoportja. A konferencián ötvennél több kutató és gyakorlati szakember vitatja meg a tagállami érdekek helyét és szerepét az Európai Unió jog- és kormányzási rendszerében.

“A konferencia koncepciójában és tematikájában is jól illeszkedik az EU jog legaktuálisabb nemzetközi tudományos diskurzusaihoz, és az előadások várhatóan a legmagasabb tudományos színvonalat fogják képviselni.” – mondta a Jogi Fórumnak Varju Márton, a Lendület-HPOPs kutatócsoport vezetője. Hozzátette: “A kutatócsoport működését és magát a konferenciát is jelentős nemzetközi tudományos figyelem övezi. Nagy megtiszteltetés, hogy Budapest és az MTA adhat helyt egy ilyen rendezvénynek.”

A konferencián kiemelt előadást tart Jules Stuyck, a Leuveni Egyetem professzora, Marcus Klamert, a bécsi Wirtschaftsuniversität professzora és az Osztrák Szövetségi Kancellária vezető jogásza, Marie-Pierre Granger, a CEU professzora, valamint Géraud Sajust de Bergues, a francia Külügyminisztérium vezető jogásza.

A konferencián, szakmai partnerként idegen nyelvű kiadványaival ott lesz a HVG-Orac kiadó. A kiadó gondozásában pár hete jelent meg a Varju Márton és Várnay Ernő által szerkesztett, „The Law of the European Union in Hungary: institutions, processes and the law” című hiánypótló kötet.

A rendezvény nyilvános. A részvétel regisztrációhoz kötött.

A konferencia programja, további információ és regisztráció itt.

A kutatócsoportról többet megtudhat a kutatócsoport szakmai blogján.