Másfél év alatt 304 jogvédelmi képviselő tett sikeres vizsgát a Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése című kiemelt projekt keretében indított képzésen – közölte az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

A közlemény szerint a 120 órás, hatósági jellegű képzésen a hallgatók az általános alapozó ismeretek mellett speciális, gyakorlati ismereteket is elsajátítottak. A résztvevők – többek között orvosok, ápolók, védőnők, gyógyszerészek, jogászok, pedagógusok, hittantanárok, szociális munkások, szociálpolitikusok – a panaszkezeléstől a speciális csoportok jogvédelmi problémáin át a jelnyelvi alapismeretek megszerzéséig alapos felkészítést kaptak az elmúlt hetekben.

A központ májusban indított jogvédelmi képviselői képzésén 95-en szereztek tanúsítványt a betegjogi, ellátottjogi, gyermekjogi terület valamelyikén – írta az OBDK.

Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója április közepén, az európai betegjogi nap alkalmából rendezett konferencián azt mondta, idén 217 ember képzését tervezi a központ, és erre mintegy 25 millió forintos uniós forrás áll rendelkezésre.