Megszüntette az előzetes letartóztatását és házi őrizetbe helyezte K.-né J. Judit felszámoló bírót kedden a Debreceni Ítélőtábla – tájékoztatott a táblabíróság.

A Debreceni Ítélőtábla az előzetes letartóztatást megszüntette és a vádlott házi őrizetét rendelte el a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig. A bíróság engedélye nélkül a vádlott nem hagyhatja el a lakását.

Az ítélőtábla szerint az eljárás biztonságos lefolytatása, illetve a bűnösség megállapítása esetén a szabadságvesztés majdani végrehajtása enyhébb kényszerintézkedéssel is biztosítható, és nem szükséges a személyi szabadság legsúlyosabb mértékű elvonása – olvasható a táblabíróság közleményében.

A Debreceni Törvényszék júniusi ítéletében hét év börtönbüntetésre, hét év közügyektől eltiltásra, emellett egymillió forint pénzbüntetésre ítélte K.-né J. Juditot, aki 2008-2009-ben különböző ellenszolgáltatások fejében kivételezett egy felszámoló céggel Nyíregyházán. A bíróság nem jogerős ítéletében a bírót első fokon öt évre a jogi foglalkozás gyakorlásától is eltiltotta.