Pszichoaktív anyagot terjesztő bűnszervezetet számolt fel a rendőrség, a szervezet tíz tagját elfogták, egy további gyanúsított pedig önként feladta magát – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

A tizenegy ember ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, a gyanúsítottakat őrizetbe vették – olvasható a police.hu oldalon.

A BRFK nyomozói és a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének munkatársai hétfőn egyszerre több helyszínen – a VIII. kerületben egy Magdolna utcai társasházban, a XXI. kerületben és a Pest megyei Hernádon – fogtak el tíz gyanúsítottat.

Az elfogások hírére a bűnszervezet egy további tagja másnap önként feladta magát.

A közlemény szerint a házkutatások során a rendőrök fecskendőket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett tárgyakat, a szer adagolásához szükséges eszközöket, mobiltelefonokat, jegyzettömböket, nagy mennyiségű készpénzt és feltehetően egy a “Zene” nevű új pszichoaktív anyagot tartalmazó pakettet foglaltak le.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a józsefvárosi ingatlanban a bűnszervezet a különböző részfeladatokat megosztva szolgálta ki új pszichoaktív anyaggal az oda naponta nagy számban érkező vevőket. A hierarchikusan felépülő rendszerben a terjesztők mellett figyelők és futárok is segítették az anyag árusítását, a szervezet zavartalan működését.

A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.