Több tízmillió forint kárt okozott a megalapozott gyanú szerint ügyfeleinek egy volt szegedi ügyvéd – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Jászai Linda közölte, a gyanú szerint a férfi 2008-tól több magánszemélytől kért kölcsön, de tartozásainak csak egy részét fizette vissza. A nyomozók szerint a többi részlet törlesztésére reális lehetősége sem lett volna.

A 64 éves gyanúsított 2011-től ügyvédként több ügyfelét is megkárosította. A számára letétként átadott összegeket nem a megbízói által meghatározott célra használta fel, hanem elsikkasztotta, ügyfelei így több adásvételtől estek el. A férfi legutóbb augusztus 27-én vett át 1,3 millió forintot egy ingatlan tehermentesítésére. Megbízóit ekkor nem tájékoztatta, hogy már nem tevékenykedik ügyvédként – a kamara ugyanis már kizárta -, és a kapott pénzt sem az ügy elintézésére fordította.

A nyomozók gyanúja szerint a férfi több olyan magánszemélyt is megkárosíthatott, aki eddig nem tett feljelentést.

A rendőrség csalás és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatta, majd őrizetbe vette a volt ügyvédet, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.