Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) egynapos továbbképzést hirdet az egészségügyi intézményekben dolgozó adatvédelmi felelősök számára. A minősített, 14 továbbképzési kreditpontot érő tanfolyam 2015. március 21-től 25 fő részvételével indul.

A jelentkezők az adatvédelem és az információszabadság általános szabályairól, alapelveiről, továbbá az adatkezelés Európában megvalósuló gyakorlatáról kapnak átfogó és naprakész ismereteket. Emellett speciálisan az egészségügyi adatok kezelésének és védelmének jelenlegi szabályairól, gyakorlati tapasztalatairól is hasznos információkat/tudást szerezhetnek.

A továbbképzésre az egészségügyi intézményekben kijelölt adatvédelmi felelősök mellett a téma iránt érdeklődő egészségügyben dolgozó szakemberek is jelentkezhetnek az OBDK honlapjáról letölthető jelentkezési dokumentumok kitöltésével 2015. március 13-ig.

A képzés további részleteiről – program, fizetési feltételek – az http://www.obdk.hu/tajekoztato.html oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.