A Magyar Versenyjogi Egyesület tisztújító közgyűlésén Hegymegi-Barakonyi Zoltánt, a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét választotta új elnökéül. Az Egyesület kiemelt célja a hazai versenykultúra fejlesztése, a tisztességes piaci magatartás népszerűsítése és a tisztességes piaci magatartás védelmére vonatkozó javaslatok kidolgozása és előterjesztése.

A Nemzetközi Versenyjogi Liga magyar tagszervezeteként működő Magyar Versenyjogi Egyesület alelnökének választották Bacher Gusztávot, a Szecskay Ügyvédi Iroda partnerét és Fejes Gábort, az Oppenheim Ügyvédi Iroda partnerét. Az 1930-ban alapított Nemzetközi Versenyjogi Liga már 1936-ban Budapesten tartotta évi kongresszusát. A szervezet, a hazai tagozat támogatásával nemzeti és nemzetközi szinten vizsgálja a szellemi tulajdon védelmével és a tisztességtelen verseny tilalmával kapcsolatos szabályozást és jogalkalmazást.

A Magyar Versenyjogi Egyesület újonnan megválasztott elnöke, Hegymegi-Barakonyi Zoltán pályafutását 23 évvel ezelőtt a Gazdasági Versenyhivatalnál kezdte, 1994-ben csatlakozott a Baker & McKenzie nemzetközi jogi céghez, és 2013. óta vezeti annak budapesti irodáját. A nemzetközileg is elismert versenyjogi szakember jogi tanulmányait Magyarországon és az Egyesült Államokban végezte, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Versenyjogi Kutatóközpontja Tudományos Tanácsának tagja, és a világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyjogi Hálózat (ICN) nem-kormányzati tanácsadója. Az egyesület új elnöke hangsúlyozta, hogy a tagság aktív közreműködésével tovább kívánja erősíteni a hosszú évek óta folytatott szakmai munkát, amelynek célja a tisztességes piaci verseny jogi feltételeinek – nemzetközi tapasztalatok figyelembevételével történő – fejlesztése, és ezáltal a magyar vállalkozások sikeres piaci működésének és egyben jogkövető magatartásának előmozdítása.