A DRB-bankcsoportnál számlával rendelkező önkormányzatok támogatására 1,92 milliárd forint egyszeri átcsoportosításáról döntött a kormány – olvasható a Magyar Közlönyben.

A közlönyben megjelent információk szerint a pénzt külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül kaphatják meg az önkormányzatok azzal a feltétellel, hogy a támogatásból a DRB-bankcsoport felszámolása során megtérülő követelésük összegét kötelesek visszafizetni.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hét-tíz napon belül pénzhez juthatnak azok az önkormányzatok, amelyek a DRB-bankcsoportnál vezették számlájukat.

Az államtitkár felidézte, a kormány március 4-i határozatával már 67 önkormányzatot 244,7 millió forintos gyorssegélyben részesített annak érdekében, hogy a februári segélyeket, illetményeket, közfoglalkoztatotti béreket határidőre ki tudják fizetni.

Ezt követően munkacsoport alakult, amely azt javasolta, hogy 84 önkormányzat azonnali, vissza nem térítendő támogatást kapjon.