A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke módosította, illetve kiegészítette az egyes engedélyezési és nyilvántartásba vételi eljárások igazgatási szolgáltatási díjáról szóló tavalyi rendeletét – a jogszabály a Magyar Közlönyben jelent meg.

Első a sorban a függő ügynök, valamint törvény szerinti közvetítő nyilvántartásba vétele, amelynek az igazgatási szolgáltatási díja 30 ezer forint.

A sorozatban kibocsátott értékpapír szabályozott piacra történő bevezetésére irányuló eljárásért – a zárt végű befektetési alapok befektetési jegyeinek kivételével – az igazgatási szolgáltatási díj 1,1 millió forint.

A sorozatban kibocsátott értékpapír nyilvános forgalomba hozatalával kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség megszüntetésére irányuló eljárásért az igazgatási szolgáltatási díj 50 ezer forint. A nyilvánosan működő részvénytársaságban történő befolyásszerzésre irányuló eljárásért pedig 800 ezer forintot kell fizetni.

Egy befektetési alap egyesülése, szétválása 300 ezer forint ellenében engedélyezhető. Az alap kezelési szabályzatának jóváhagyásának a díja 200 ezer, míg a kezelési szabályzata módosításának az igazgatási szolgáltatási díja 50 ezer forint.

Az új szabályokat a március 1-jétől induló eljárásokban kell alkalmazni.