A Megapolis Media Vagyonkezelő Zrt. (Megapolis Zrt.) megvásárolta a CCA Vízió Kft.-t és a Double 6 Dominoes Kft.-t, a két cég megvásárlása miatt a Magapolis Zrt. kérelmére indult fúziós eljárást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megszüntette – közölte a GVH.

Kiemelték: az összefonódásban érintett vállalkozáscsoportok közül a Megapolis Zrt. esetében teljesül a versenytörvény szerinti árbevételi küszöbszám. A CCA Vízió Kft.-nek, a Double 6 Dominoes Kft.-nek és a TV2 Media Group Holdings Kft.-nek 2014-ben nem volt árbevétele, így nincs két olyan vállalkozáscsoport, amelynek nettó árbevétele meghaladná az 500 millió forintot. A kérelmezett összefonódáshoz ezért nem szükséges a versenyhivatal engedélye – tették hozzá.

A közlemény szerint a cégbíróság tavaly december 31-i hatállyal bejegyezte a Magyar Broadcasting Co. Kft.-t a TV2 Média Csoport Kft. egyedüli tagjaként, és ezzel egyidejűleg törölte a cégnyilvántartásból a TV2 Media Group Holdings Kft.-t, mint a TV2 Média Csoport Kft. tagját. A közhiteles nyilvántartásban szereplő adatok alapján a TV2 Media Csoport Kft. nem tagja a TV2 Holdings-csoportnak, ezért a GVH figyelmen kívül hagyta a TV2 Media Csoport Kft. árbevételét a küszöbszámok számításánál – közölték.

A közleményben felidézték, hogy a Megapolis Zrt. a GVH-hoz tavaly november 2-án benyújtott kérelmében előadta, hogy az összefonódással érintett vállalkozások, így a Megapolis-csoportba tartozó MTG Metro Gratis Kft. (a Metropol napilap kiadója), valamint a CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft. 50-50 százalékos tulajdonában lévő TV2 Media Group Holdings Kft. által irányított a TV2 Holdings-csoporthoz tartozó TV2 Media Csoport Kft. (a TV2, a FEM3, a PRO4 és a Szuper TV2 televíziós csatornák szolgáltatója) szerkesztői felelősséggel rendelkezik.

Arról is beszámoltak, hogy a versenyhivatal tavaly november 12-én szakhatósági állásfoglalást kért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH). Az NMHH Médiatanácsa – a GVH-nak február 11-én kézbesített állásfoglalásában – a szakhatósági hozzájárulást megtagadta, mert a CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft. – eltérően a GVH-hoz benyújtott kérelemtől – nem rendelkezik szerkesztői felelősséggel.