Azonnali hatállyal bezárt egy magliszteket, tésztákat és olajokat előállító üzemet Csongrád megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az eljárás során kivontak a forgalomból mintegy 10 tonnányi terméket és kötelezték a vállalkozót a még forgalomban lévő termékei visszahívására.

A Nébih szerdai tájékoztatása szerint a reformélelmiszereket gyártó üzemben tartott múlt heti ellenőrzés során az alapanyagraktárban egy raklap megbontása után számos újszülött és pár napos egeret találtak a szakemberek. Több helyiségben egérürülék, az egyik zsákon pedig elhullott egér is volt.  A szakemberek azt tapasztalták, hogy alapanyagok egy része jelöletlen, nem nyomonkövethető, valamint a gyártásról sem vezettek megfelelő dokumentációt. A közlemény szerint az üzem részben koszos, takarítatlan volt, az épület néhol be is ázott. A Nébih azonnali hatállyal megtiltotta az üzem működését.
    Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A gyártó tevékenységét kizárólag a hiányosságok megszüntetése, majd a megismételt helyszíni szemle után folytathatja – közölte az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.