Hátrányos helyzetű gyermekek látogattak a Váci Fegyház és Börtönbe, ahol a fogvatartottak adakozásának köszönhetően átvehették a „Mikulástól” az ajándékokat. A gyermekek feltétel nélküli szeretete rendkívüli hatással van a fogvatartottakra.

Évek óta – a karácsonyi ünnepekre hangolódva – a váci börtön elítéltjei gyűjtést szerveznek, hogy decemberben megajándékozhassák a hozzájuk látogató hátrányos helyzetű, vagy fogyatékkal élő gyermekeket.

December 12-én már a kilencedik alkalommal lepték meg az elítéltek a Szátoki Százszorszép Gyermekotthon lakóit az összegyűjtött adományokból vásárolt ajándékokkal. A fogvatartottak ötlete alapján megvalósuló jóvátételi programra már októberben megkezdődött a gyűjtés, hogy a végösszegből – a lehetőségekhez mérten – olyan ajándékok kerülhessenek a fa alá, amelyekkel a gyermekek álmai válnak valóra.

A gyermekek feltétel nélküli szeretete rendkívüli hatással van a Váci Fegyház és Börtönben fogvatartottak lelkiállapotára az adventi időszakban – Forrás: BvOP

A fogvatartottak mesejátékkal készültek látogatóiknak, ezt követően pedig a „Mikulás” adta át a gyermekeknek az ajándékokat. A gyermekek is meglepetés műsorral készültek, melyet közös éneklés és játék követett.

A gyermekek feltétel nélküli szeretete rendkívüli hatással van a fogvatartottak lelkiállapotára az adventi időszakban. Jó érzéssel tölti el őket, hogy örömet szerezhetnek olyan gyerekeknek, akik szintén nem a családjukkal élnek. Az együtt eltöltött idő alatt a kicsik és a nagyok is érzelmileg feltöltődnek.

Fotók forrása: BvOP