Jelentős értékre elkövetett lopás gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség, miután kiderült, hogy az Országos Bírósági Hivatal (OBH) informatikai raktárából több eszköz is eltűnt. Az ügyben maga az OBH elnöke, Handó Tünde tett feljelentést. A kár mindösszesen 24 millió forint.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Szalay utcai épületében található informatikai raktárból több komoly értékkel bíró számítógépes eszköz is hiányzik. Már csaknem 2 éve. A gyanút a pontos hiány feltárása miatt elrendelt, 2016-ban lefolytatott leltár igazolta. Az eltűnt eszközök értéke összesen 24 millió forint.

A Pestisrácok.hu információja szerint Handó Tünde 2017. december 20-án feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK), majd kijelölés alapján, két nappal később a BRFK meg is indította a nyomozást. A nyomozás tényét a BRFK kommunikációs osztálya is megerősítette. A rendőrség még annyit közölt, hogy a február 22-éig meghosszabbított eljárásnak egyelőre nincsenek gyanúsítottjai, így a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik.

Forrás: pestisracok.hu, MABIE