A vád szerint a 39 éves férfi az általa működtetett weboldalon több ezer jogvédett művet tett jogellenesen hozzáférhetővé, amelyek letöltéséért a felhasználók havidíjat fizettek.

A vádirat szerint a vádlott 2009 augusztusától 2015 novemberéig működtetett egy olyan weboldalt, valamint egy ahhoz kapcsolódó szervert, amelyen keresztül szerzői jog által védett – zene, film és szoftver – alkotásokat tett a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, illetve letölthetővé. A szerzői jogvédelem alatt álló adattartalmat a felhasználók havidíj megfizetése ellenében tölthették le.

A vádlott annak érdekében, hogy őt ne lehessen összefüggésbe hozni a jogellenes cselekménnyel, több személyt rávett arra, hogy a saját nevükben bankszámlát nyissanak, majd a számlanyitást követően a banki iratokat és a számlához hozzáférést biztosító bankkártyát adják át a részére. A számlanyitásért a vádlott jellemzően 5.000-10.000 forint közötti összeget fizetett.

A felhasználóknak a weboldalon megadott bankszámlaszámokra kellett befizetniük a havidíjat, amely megfizetése után a szerzői jogvédelem alatt álló adattartalom egy hónapon keresztül letölthetővé vált.

A vádlott a fenti időszakban mintegy 3000 filmalkotást, több mint 1000 zeneművet, valamit csaknem 450 védett szoftvert tett hozzáférhetővé és letölthetővé.

A felhasználók által befizetett díjak révén legalább 40 millió forint anyagi haszonra tett szert.

A Fővárosi Főügyészség a férfit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.