A Bird & Bird nemzetközi ügyvédi iroda minden eddiginél élénkebb aktivitást tapasztal az európai technológiai iparágban, és a kedvező trend várhatóan a jövőben is folytatódni fog. Ez a folyamat hozzájárul az ügyvédi iroda azon törekvésének megvalósításához, amelynek értelmében a tíz éves magyarországi jelenlétét ünneplő Bird & Bird a jövő ügyvédi irodájaként kíván működni Magyarországon és világszerte, így célzottan törekszik a helyi, regionális és globális technológiai iparágakban megnyíló rendkívüli növekedési lehetőségek kiaknázására.

Az Európai Unió adatai szerint a digitális gazdaság hétszer gyorsabban növekszik, mint általában véve az unió gazdasága. Az információs és kommunikációs technológiai ágazat már jelenleg is közel 5 százalékkal részesedik az EU gazdaságából, és ebben a szektorban költik el a cégek az unió teljes üzleti kiadásainak közel egynegyedét. Az Európai Unió-nak az egységes digitális piac megteremtését célzó, ambiciózus terve évi 415 milliárd euróval kívánja növelni az európai gazdaságot, és több százezer munkahely létrehozását irányozza elő. Magyarországon is lendületesen nő a technológiai ágazat, azon belül is kiemelten az informatikai szektor, állapította meg az OECD-nek a nemzetgazdaságok 1995 és 2011 közötti fejlődését összehasonlító tudományos, technológiai és iparági értékelése (OECD Science, Technology and Industry Scoreboard 2017).  Ez a trend kiváló lehetőséget kínál a Bird & Bird Budapest számára is, amely elsősorban a technológiára, a szellemi tulajdonra, az adatvédelemre és az ezekhez kapcsolódó jogi területekre vonatkozóan nyújt jogi szolgáltatásokat ügyfeleinek.

A Bird & Bird Budapest egy olyan mozgalmas időszakot követően ünnepli magyarországi jelenlétének tizedik évfordulóját, amelynek során egyesítette kapacitásait a Weil, Gotshal & Manges ügyvédi iroda David Dederick és Siegler Konrád partnerek által vezetett, szakmailag elismert budapesti csapatával. Ezzel a lépéssel a budapesti ügyvédi iroda jelentősen megerősítette pozícióit a hazai piacon. A Bird & Bird tovább dolgozik azon, hogy a világ vezető ügyvédi irodája kíván lenni olyan ügyfelek számára, akik a technológiai és a digitális fejlődésben rejlő lehetőségekre építenek.

„A tizedik magyarországi évfordulót olyan időszakban ünnepeljük meg, amikor a praxisaink szempontjából fontos területeken jelentős aktivitás tapasztalható, ide sorolom az IP/IT és adatvédelmi területeket, a fúziós és akvizíciós (M&A) ügyleteket, az ingatlanszektort, a pénzügyi szektort, a komplex vitarendezést, a versenyjogi és energiajogi ügyeket. Ígéretes lehetőségeket azonosítottunk ezeken a területeken Magyarországon és a régióban. Továbbra is arra törekszünk, hogy a világ vezető ügyvédi irodája legyünk azon ügyfeleink számára, akik a technológiai és a digitális fejlődésben látják a jövőt” — nyilatkozta David Dederick, a Bird & Bird budapesti irodájának managing partnere.

 „Budapesti csapatunk tagjai olyan egymást jól kiegészítő tudással és tapasztalattal rendelkeznek saját praxisaikban, ami lehetővé teszi számunkra, hogy egy erős közös platformról kínáljunk teljes körű jogi szolgáltatásokat ügyfeleinknek. Ez nagy mértékben segíti jogi szolgáltatásaink színvonalát, amellyel elsősorban a főbb tranzakciótípusokra és a kiemelt ágazatokra összpontosítunk” — tette hozzá Siegler Konrád, a Bird & Bird budapesti irodájának partnere.

 „A Bird & Bird magyarországi piacra lépésének tizedik évfordulója is bizonyítja, hogy milyen erős pozícióval rendelkezünk a közép-európai régióban, és mennyire elkötelezetten dolgozunk világszerte kapacitásaink fejlesztésén. A Bird & Bird nemrég nyitotta meg irodáját San Franciscóban. Küldetésünkkel összhangban az első egyesült államokbeli irodánk is a világ leginnovatívabb cégeinek nemzetközi tevékenységét kívánja támogatni” — mondta Peter Knight, a Bird & Bird partnere és a Bird & Bird Budapest társvezetője.