A főügyész november 15-dikén azonnali hatállyal felmentette a beosztásából Nánási Lászlót, Bács-Kiskun megye főügyészét, valamint Dókáné Pályi Krisztina főügyészhelyettest. Polt Péter nem indokolta döntését. A két új vezető ügyészt hétfőn mutatták be az állománynak.

Nánási László 2001-től Bács-Kiskun megye főügyésze, Pályi Krisztina 2013 július 1. óta főügyészhelyettes. A főügyészi posztra Polt Péter Gyugyi Csillát, a Pest Megyei Főügyészség osztályvezető ügyészét nevezte ki, aki korábban a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen volt osztályvezető. A főügyészhelyettes pedig Német Zsolt, a Kecskeméti Járási Ügyészség eddig vezetője lesz.

A Legfőbb Ügyészség soha nem indokol meg személyi döntést, így hivatalosan nem tudtuk meg, miért váltották le azonnali hatállyal a két vezetőt. Sajtó hírek szerint a felmentésnek köze lehet az egyik legnagyobb hazai húsipari cég, a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosának, Piero Pininek a büntetőügyéhez.

Az olasz húsipari vállalkozó ellen évekkel ezelőtt indított nyomozást a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága. Pini ez év márciusáig szabadlábon védekezett, majd letartóztatták, mert társaival megpróbálták meghiúsítani a nyomozás eredményességét. A Bács-Kiskun megyei főügyészség a napokban indítványozta a szabadlábra helyezését. A bíróság az indítványnak megfelelően szabadlábra helyezte Pinit.