A nyíregyházi férfi már visszaesőnek számít a trükkös üveg visszaváltásban, ezért szabtak ki rá letöltendő büntetést. Négy sörösüveget álcázott borosüvegnek, így 296 forinttal verte át az egyik nagy élelmiszeráruházláncot. Hat napra kell bevonulnia a büntetésvégrehajtási-intzetbe.

B. Bélát információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt ítélte el a Nyíregyházi Járásbíróság. A férfi már nem először variált az üres üvegekkel, leáztatta a drágábban visszaváltott borosüvegről a címkét és azt sörösüvegekre ragasztotta, így 25 forint helyett 99 forintot kapott darabjáért.

A bíróság közleménye szerint a vádlott 2018. augusztus 5-én bement egy nyíregyházi áruházban azért, hogy sörösüvegeket váltson vissza. A férfi elhatározta, hogy a nála lévő sörösüvegekre, egy drágább borosüvegről származó vonalkódot ragaszt. Az átcímkézett üvegeket a férfi az automatába helyezte, így az tévesen 100 forint helyett 396 forintról állított ki blokkot, amit a vádlott a pénztárnál beváltott. Ezzel a vádlott az áruháznak 296 forint kárt okozott.

A bíróság távmeghallgatás útján hallgatta meg a vádlottat, aki elismerte a bűncselekményt, azt meg is bánta. A vádlott jelenleg is börtönben van más bűncselekmény miatt, ezért most hat nappal később szabadulhat. Az ítélet jogerős.