Hamis tartalmú, üzletrész értékesítéséhez és új ügyvezető választáshoz szükséges okiratokat készítettek egy győri ügyvéd közreműködésével azok az elkövetők, akiket csalással és közokirat hamisítással vádol a Győri Járási Ügyészség.

A vád szerint a szombathelyi székhelyű cég ügyvezetője és fele részben tulajdonosa 2016 nyarán váratlanul elhunyt. Ekkor a néhai ügyvezető élettársa, kettejük közös, nagykorú fia és a cég képviseletét cégeljárásokban ellátó ügyvéd hamis tartalmú, üzletrész értékesítéséhez és új ügyvezető választáshoz szükséges okiratokat készítettek. Ezek tartalma szerint a néhai ügyvezető a halála előtt négy nappal üzletrészét élettársának értékesítette, új ügyvezetőként pedig közös fiukat jelölték meg. Az okiratok benyújtásra és bejegyzésre kerültek a cégnyilvántartásba. A hagyatékból ezáltal a cég 236,8 millió forint értékű üzletrésze kimaradt, így a néhai ügyvezető korábbi kapcsolatából született fiát megfosztották a rá eső 118,4 millió forintos örökségétől.

A Győri Járási Ügyészség minősített csalással és közokirat hamisítással vádolja három elkövetőt köztük egy ügyvédet. A vádlottakkal szemben a terhükre rótt bűncselekmények miatt tizenegy év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség azonban beismerés és tárgyalásról való lemondás esetére – egyebek mellett – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.