A miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök 2020. április 15-ei hatállyal kinevezte Rigó Csaba Balázst hat évre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökének, az eskütétele után az új elnök kinevezését április 6-án vette át a Sándor-palota tükörtermében – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kedden.

A közleményben kiemelték, Rigó Csaba Balázs elengedhetetlennek tartja a versenyhivatali eljárások gyorsítását, a szervezet működésének innovatív megújítását, a Gazdasági Versenyhivatal társadalmi elismertségének növelését.

Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal új elnöke – Forrás: azuzlet.hu

Hangsúlyozták, első lépéseként azonnali intézkedéseket kíván hozni, hogy a versenyhivatal segítse a magyar nemzetgazdaság szereplőit a koronavírus-járvány okozta negatív hatások hatékony kezelésében.

Rigó Csaba Balázs, a GVH új elnöke átveszi kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2020. április 6-án. – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A GVH útmutatást ad ki a piaci szereplők számára a magyar versenyjoggal összhangban álló magatartásokról, a járvánnyal összefüggő fogyasztói panaszokat pedig ezentúl a covid19konzultacio@gvh.hu e-mail címen várják a hatékony kivizsgálás céljából – tájékoztatott a Gazdasági Versenyhivatal.