Nyílászárók kialakításakor nem pusztán a ki- és beengedés mikéntje a lényeges. A pontos zárás-nyitás mellett fontos szempont a hőtartás kérdése, a betörésbiztos kivitel vagy a tűzvédelmi funkció. Egy új épület tervezésekor kiemelt jelentősége van a tűzvédelmi szempontoknak, ezért sok esetben tűzgátló ajtók kerülnek beszerelésre. Ezek szakszerű beépítése lényeges, és a folyamatos, előírt karbantartások során is fokozott figyelmet igényelnek. Az automata tolóajtók gyors reagálása megkönnyíti az egyenletes áthaladást és veszélyhelyzetben is nagyban hozzájárulnak a biztonsághoz. (X)

Fő a biztonság

A kórházak, laborok, katonai létesítmények és egyéb speciális helyek olyan ajtók meglétét igénylik, amelyek lehetővé teszik akár a légmentes záródást vagy megóvnak a sugárveszélytől. Áruházak, irodaházak, de más helyszíneken is fontos szempont a tűz- és füstvédelem, ennek szabályait is szigorú előírások rögzítik. A tűzvédelemben szerepet kapó automata ajtókat és a közintézmények menekülési útvonalán lévő ajtókat félévente kötelező bevizsgáltatni.

Törvényi előírás, hogy a karbantartási munkát automata ajtókra szakosodott céggel kell elvégeztetni. A record cég speciális ajtókínálata mellett márkától függetlenül vállalja tűz-, füst- és betörésgátló ajtók, illetve hőszigetelő és pánikvasalatos ajtók karbantartását. Az automata ajtók számos típusban elérhetők, és a termékpalettában kifejezetten tűzgátló nyílászárók is szerepelnek.

Automatizált védelem

Egyszárnyú tűz- és füstgátló, automata tolóajtók a record CLEAN ajtócsaládjában kapható nyílászárók. Ez az ajtótípus kiváló választás kórházak részére, ahol a folyamatos betegforgalom, a váratlan, sokszor kritikus egészségügyi helyzetek megkövetelik a biztos működést. A tűznek 30 percig ellenálló tolóajtók mellett a cég ajtói között találunk 60 perces ajtókat is, és hamarosan a 90 percig ellenálló változat is elérhetővé válik. 

Tűzgátló automata ajtóval kiválthatjuk a kettős bejáratot. Számos esetben a hagyományos bejárat mögé tűzgátló ajtó kerül. Ezt csak akkor használják, ha valóban vészhelyzet áll fenn, egyéb esetben nem működik. Ár-érték arányban, kivitelezésben és küllemében is vonzó megoldás az automata, tűzgátló ajtó, ha cél a könnyű áthaladás és a biztonság.

Szakértői karbantartás

Természetesen nem csak a tűzgátló ajtók szorulnak folyamatos szervizelésre. Márkától függetlenül, az ország egyik legnagyobb automata gyártójaként a record vállalja minden típusú automata ajtó karbantartását. Szakmai háttere, felkészült munkatársai az ország egész területén biztosítják az ajtók zavartalan működését. 

A szerződéses ügyfelek részére a szolgáltatás a nap bármely órájában igényelhető és elérhető. Megbízhatóság és biztonság: válassza Ön is a record ajtóit és professzionális szerelő csapatát!