Egy testvérpár működtette azt a fiktív számlázáson alapuló bűnszervezetet, mely több mint egy milliárd forinttal károsította meg az államot. A két férfi és öt társuk ellen a Fővárosi Főügyészség vádat emelt – letöltendő szabadságvesztésre ítélésüket indítványozza.

A vádirat szerint egy testvérpár, egy negyvennégy és egy negyvenkét éves férfi 2011. évtől különféle elektronikai, műszaki és háztartási gépek magyarországi kereskedelmével foglalkozott, amerikai és Seychelles-szigeteki tulajdonosi hátterű cégek keretében. Annak érdekében, hogy a tevékenységük után keletkező általános forgalmi adófizetési kötelezettséget csökkentsék, egy színlelt számlázási láncolatot alakítottak ki és működtettek. A fiktív számlákat kiállító céghálózat megszervezését a fiatalabb testvér  tudtával és egyetértésével a negyvennégy éves férfi irányította, aki ennek érdekében a bűncselekmény elkövetésébe többeket bevont, a terhelti kör így hét főre bővült. Volt köztük egy hamis számlák leplezésére is alkalmas számlázó programot kifejlesztő informatikus is. A bűnszervezet magyar és szlovák cégeket, Szlovákiában bérelt raktárakat használt, és a költségvetésnek több mint egy milliárd forint vagyoni hátrányt okozott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói 2016. márciusában akciót hajtottak végre, amellyel felszámolták a bűnszervezetet, majd kiterjedt és alapos nyomozást folytattak le.

A Fővárosi Főügyészség a hét terhelt ellen vádat emelt a Fővárosi Törvényszéken, és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottakat letöltendő fegyház- és börtönbüntetésekre, valamint tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.