Bérgyilkost fogadott fel egy 47 éves budapesti ügyvédnő, hogy megölesse rokonának férjét. A bérgyilkos végül nem ölte meg a férfit, inkább elmondta neki mire kérte meg őt a megrendelő, majd átverte – ezért a leendő áldozat a rendőrséghez fordult.

Az ügyvédként dolgozó budapesti nő 2017-ben Sz. Zsolttal megállapodott abban, hogy a férfi megöli rokonának férjét. Az ügyvédnő 20 millió forintot ajánlott fel a „munka” elvégzéséért. A nyomozás során annyi derült ki, hogy a nő azért keresett bérgyilkost, mert – eddig ismeretlen okból – haragudott a férfira.  

Sz. Zsolt 2017. június 30-án fel is vette a kapcsolatot a férfivel, akinek elmondta, hogy megbízást kapott a megöletésére, sőt még azt is elárulta, hogy ki a megbízó. Sz. Zsolt azt is közölte, hogy az ügyvédnő 20 millió forintot ajánlott fel a „munka” elvégzéséért. Az leendő áldozat megállapodott Sz. Zsolttal, hogy az a megbízóval kötött megállapodásról készült hangfelvételt 1 millió forintért cserébe a rendelkezésére bocsátja. A pénzt egy II. kerületi bevásárlóközpont mögötti faház tetejére kellett tennie, ahol majd a felvételt is meg kellett volna találnia egy pendrive-on, de azt később hiába kereste – ezért a leendő áldozat a rendőrséghez fordult.

A nyomozás adatai szerint Sz. Zsoltnak négy bűntársa volt. Az 50 éves K. Gusztáv, a 68 éves P. Drago, a 44 éves F. Károly Márton és a 39 éves G. Róbert.​ Az egész “akciót” K. Gusztáv irányította, a rendelkezésre álló adatok szerint ő volt az, aki kitalálta, hogy hogyan szerezhetnének pénzt az ügyvédnőtől  és a leendő áldozattól. A tervek szerint később az ügyvédnőt is megzsarolták volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vizsgálói a 47 éves ügyvédnőt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt, míg társait csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a vádemelési javaslatot a napokban adták át az illetékes ügyészségnek.