Sokan kétségek között vannak a nyári tervekkel, de legfőképpen a külföldi nyaralásokkal kapcsolatban. Gyakran különböző forrásokban eltérő információk jelennek meg, melyek sokszor még üthetik is egymást, vagy rövid időn belül érvényüket vesztik. Történhet ez azért is, mert nem megbízható forrásokból tájékozódunk, vagy azért, mert lássuk be, a dolgok napról napra változnak. (X)

Nyaralás 2020

Az idei nyári, illetve a kora őszi szezon sem marad el. A turizmus szinte egész Európában vezető iparággá nőtte ki magát, sőt, az Európai Unió a világ kedvenc utazási célpontja lett. A világ turizmusának 40 százaléka Európába irányul. Tehát azon, hogy idén Te és családod elmentek nyaralni vagy sem, valaki más munkahelye múlik. Több, a magyarok által is szívesen látogatott országot fenyegeti gazdasági csapás, melyek gazdaságának jelentős részét a turizmus tette ki, ezért nyomáskényszer alatt vannak.

Kilátások a vakációt tekintve

Az EU úgy szeretné életben tartani a turizmust, hogy a vírushelyzet ne váljon kezelhetetlenné, ez természetesen korlátozásokkal jár. Szinte minden forrásban megjelent, hogy a repülős utazások alatt plexifalak bevezetésén gondolkodnak, ez azonban nem egyszerűen kivitelezhető terv, így nem valószínű, hogy meg fog valósulni.

Az elmúlt hétvégén megnyitott görögországi strandok is jól mutatják, mi vár rátok a tengerparton. A napernyők és a bárszékek között lényegesen nagyobb távolságot hagynak, ételt csak elvitelre szolgálnak fel, és alkoholt egyáltalán nem. Sőt, zenét sem játszanak a bárokban, továbbá a bárszékeket minden használat után fertőtlenítik. A bevezetett szigorítások betartását akár rendőrök is ellenőrizhetik. Állítólag rendkívül boros, akár 400 ezer Ft-nak megfelelő összeget is kiszabhatnak bírságként mulasztás esetén.

Javaslat az utazásszervezésre

Egyes intézkedések még a kedvedet is elvehetik az egész nyaralástól. Ennek nem kell így lennie, csak a megszokott „all inclusive” nyaralási formától kell egy kicsit eltérni. Az idei nyaralás megvalósítása érdekében azonban Neked is kell áldozatokat hoznod.

Érdemes az új és ismeretlen felé venni az irányt: rengeteg olcsó tengerpart vár arra, hogy felfedezzük. Olyanok, amelyeket még egyébként sem leptek el a turisták. Lehet csak úgy utazgatni is, minden éjjel máshol megszállni, így máshol ébredni. 

A szezon fő nyertesei a görögök lehetnek, mivel náluk a járvány lefolyása enyhe volt, és sokan ezt az országot választják a konkurens desztinációkkal szemben. A strandok folyamatosan nyitnak, a szabályozások is fokozatosan enyhülni fognak, míg vissza nem tér minden a régi kerékvágásba.

A reptéri parkoló vecsésen már most felkészülve vár Téged és családodat. Közreműködésükkel az idei várva várt külföldi nyaralásra való elindulás, majd a hazaérkezés is flottul fog menni. A magas színvonalú szolgáltatásuk keretén belül gépjárműved őrzött területen és biztonságban fog hazavárni.