Amikor egy anyuka megtudja, hogy várandós, akkor a teendői listája napról napra elkezd bővülni. Ruhákat kell beszerezni, cumikat, egyéb kellékeket, na meg el kell kezdeni berendezni a gyermek leendő szobáját. Ezt persze nem csupán a sztereotípiák alapján lehet, azaz nem feltétlenül kell kék szoba a kisfiúknak és rózsaszín a kislányoknak. Hogy hogyan lehet igazán aranyos és egyedi gyerekszobát berendezni? Olvasson tovább, hogy megtudja! (X)

A legfontosabb egy egyszerű alap!

Amikor elkezdi gyermeke szobáját megtervezni, nem szabad túlzásokba esni. Ezt úgy értjük, hogy ha a gyerekszoba fala színes és mintás, akkor a lehető legkevesebb mintás berendezési tárgyat és dekorációt szabad csupán beletenni a szobába. Ez azért van így, mert ha a fal, az ágynemű, a függönyök, bútorok és a szőnyeg is mintás, akkor a szoba hangulata nem lehet nyugodt. Márpedig a babaszobának éppen az a legfontosabb funkciója, hogy meg tudja nyugtatni a kicsit.

Ha mindenképp szeretnénk mintát vinni a szobába, azt érdemes az ágynemű és a függönyök anyagával megtenni. Az egyszínű falhoz egyszerű aranyos mintákat találni. Bútorok terén pedig mindenképp válasszon ki egy színt – feketét, fehéret vagy barnát -, és lehetőleg minden bútort ebben az árnyalatban válasszon ki, így lesz a babaszoba hangulata és külseje egységes.

Egy igazán egyedi babaszoba

Két babaszobát az tud leginkább megkülönböztetni egymástól, hogy milyen dekorációs elemeket használunk benne. Dekorációnak számít minden plüss, doboz, lámpa, tároló, függöny és egyéb kiegészítő. Ezeket érdemes úgy kiválasztani, hogy egy téma köré épüljenek, például egy kislányszobának a dekorációja lehet hercegnő témájú, itt-ott egy-egy koronával vagy hercegnős falmatricával.

Ha igazán megnyugtató és különleges szobát szeretne berendezni gyermekének, érdemes a falra aranyos fabetűkkel felragasztani a nevét. A név köré aranyos falmatricákat is lehet tenni, olyanokat, amelyek illenek a szoba tematikájához. Egy megnyugtató babaszobába persze nem csak aranyos és szép dekorációra van szükség.

A babaágy aranyszabályai

A gyerekszoba legfontosabb bútora persze így is a kicsi ágya marad, hiszen itt tölti majd élete első néhány hónapjának jelentős részét. Egy újszülött kisbaba ágyába nem érdemes túl sok dolgot tenni, egy plüss bőven elegendő társaság.

Az őt körülvevő babatextilekre azonban nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Nem mindegy, hogy milyen anyaggal vesszük körbe. A takarónak puhának és melegnek kell lennie, az ágynak alatta pedig viszonylag keménynek, ez a legtökéletesebb kombináció egy kisgyermek számára. Párnára az első évben nincs igazán szükség, ha mégis szeretne a buksija alá tenni valamit, akkor mi egy kerek fejpárnát ajánlunk, amely képes könnyedén megtartani a kicsi fejét a megfelelő pozícióban.