Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere ellen. Lovasi András tavaly márciusban okozott balesetet a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél.

A zenész terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Lovasi elismerte a felelősségét a balesetben.

Forrás: blikk.hu

A vádirat szerint a Lovasi a több másodperce piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe és okozott balesetet, amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett. “Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzésben – szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől – nyilatkozta a Blikknek Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

A Blikk újság információi szerint Lovasi András egyébként is szerette volna elkerülni, hogy bíróság elé kelljen állnia, korábban megkísérelt peren kívül megegyezni a baleset sérültjeivel, ám erre végül nem kapott lehetőséget. “A gyanúsított közvetítői, mediációs eljárás lefolytatását kérte, az ügyészség ezt azonban a büntetőeljárási törvény alapján nem tartotta indokoltnak, így az indítványt elutasította” – nyilatkozta még korábban az ügyészség.